Sunday, October 16, 2005

Odotamme kommenttejanne ; ) miehittäjä-Ryssän miehityksen lopettamiseksi

palaute: aluepalauttaja@yahoo.com

Aluepalautukset käyntiin koko Suomi-neidon varren mitalta

Velttopersesuomalaisille potku persiisiin ns. KGB:n / FSB:n ohjauksessa olevilta kuolaimet pois ja uutta isänmaan ymmärtävää suomalaiskaartia tilalle

3.8.2005

Putinin Suomen vierailu toi vähän käytännön tuloksia
Heimotyö leimattiin kumoustoiminnaksi

Lasse Koskinen
Aluepalautus ry

Ennakoidun mukaisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen vierailu muodostui lähinnä tasavallan presidentti, ehdokas Tarja Halosen vaalikampanjan avaukseksi.

Suomalaisyritysten investointisuojan osalta asioiden sanottiin liikahtaneen eteenpäin. Mitä tämä tarkoittaa, ei selvinnyt, koska vierailutiedottaminen oli yhtä epäselvää, lyhyttä ja rajattua kuin ennen vanhaan.

Venäjältä odotetaan investointisuojan osalta selviä näyttöjä ja pian. Liikahdukset eivät enää riitä. Esimerkkinä ovat muutamat suomalaiset perunan- ja viljanviljelijät, jotka ovat yrittäneet viljelyä entisillä suomalaispelloilla Karjalassa. Heidän koneensa ja satonsa varastettiin yksityisten, virkamiesten ja miliisin yhteisvoimin.

Suomalaisten matkustusvaikeuksista keskusteltiin ilmeisen aurinkoisesti. Todellisiin epäkohtiin puuttumisesta ei vierailun tuloksista saatu näyttöä. Ilmeisesti Venäjän tullin ja rajavartioston ylläpitämä haitanteko saa jatkua ja Suomen ulkopoliittinen johto ei puutu asiaan, jotta Venäjä ei pahastu, koska sitä on mielestään kohdeltu kaltoin, kun EU ei ole myöntänyt venäläisille viisumivapautta.

Venäjä haluaa edelleen väittää venäläisväestön kohtelua huonoksi Baltiassa, vaikka EU:n määräykset on täytetty. Mielipiteet Baltiassa ja Suomessa eivät muutu ainakaan seuraavaan sataan vuoteen, ellei Venäjä käännä asennekurssiaan. Uusio-Venäjän on syytä viimeinkin uskoa, että nämä maat ovat itsenäistyneet.

Samaan aikaan kun Venäjä moittii Baltian maita venäläisväestön kohtelusta, niin se hyökkää maansa suomalaisugrilaisten kansojen avustamista vastaan.

Ulkomainen avustaminen leimataan poliittiseksi agenttitoiminnaksi. Väite on täysin perätön. Venäjä on pyrkinyt purkamaan näiden kansojen kielen ja kulttuurin. Tästä on kysymys ja kansoja on pyritty auttamaan. Tämä apu ei Venäjälle kelpaa, vaikka sen sijaan Moskovaan välittyvä lähialuetuki kelpaakin. Stalinin vainoharhaisuus kummittelee yhä Venäjän politiikassa.

Saamatonta ulkopolitiikkaa

Metsäkaupan epäselvyydet ja kuljetusten anastaminen venäläisten käsiin tuntuu jatkuvan ikuisuuskysymyksenä. Kukaan ei tiedä, kuinka paljon varastettua puuta uitetaan laillisen joukossa Suomeen tai suomalaissahoille Venäjällä. Suomen pakkoluovuttamilta alueilta kaadettava puu on jo sinällään varastettua, koska se hakataan ryöstetyltä maalta.

Presidentti Halosen toimintaa leimaa saamattomuus ja aiheeton pehmeys Venäjän osalta. Itänaapurin kanssa ei suhteita voida hoitaa yksinomaan poishymyilemällä. Putinkin tuntuu käyvän vai hippasilla Tarjan kanssa ja saapuu ylimielisesti yli tunnin myöhässä.

Venäjä uskoo vain tiukkoja vaatimuksia molemmin puolin ja niiden pohjalta syntyviä sopimuksia, joista lähtevät Moskovasta ukaasit maakuntiin niin että sopimuksilla on myös käytännön merkitystä.

Suomen ulkopoliittisen johdon ja suomalaispoliitikkojen on opittava
suomalaisten edun ajamista myös kanssakäymisessä Venäjän kanssa. Kultahammashymyt Kultarannassa eivät riitä.

Tämänkertaisen tapaamisen tiedotustilaisuudessa presidentti Halonen puolusti kansalaisjärjestöjen toimintaa. Ihmetyttää, miksi YLE tällä kerralla löi laimin yhteiskunnallisen tiedotustehtävänsä, eikä kertonut mitään niistä kansalaismielipiteistä, joita esitettiin Kultarannan kupeella.

Yli neljännes kansasta kannattaa Suomen pakkoluovuttamien alueiden palautusta, silti YLE ei uutisoinut mitään Kultarannan mielenilmaisusta. Ajankohtaisen Kakkosen toimitus- ja kuvaustyökin meni hukkaan, kun se pyyhittiin uutislistalta. Ehkä YLE:n vaikeneminen on pistettävä Punaisen heinäkuun jälkilumon piikkiin.

Punainen heinäkuu -ohjelmasarja YLE:n Radio Yhdessä on sen sijaan ollut onnistunut kokonaisuus. Se avulla on muistutettu, kuinka alas Kekkosen Suomi vajosi, eikä millään meinaa päästä tästä turman laaksosta vieläkään, kuten Kultarannan tulokset osoittavat.